16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

5.300 bezoekers voor Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo

5.300 bezoekers voor Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo

HARDENBERG / DEN BOSCH – De afgelopen editie van Dutch Poultry Expo in Evenementenhal Hardenberg en Dutch Pork Expo in Brabanthallen in Den Bosch is gezamenlijk bezocht door 5.300 bezoekers uit de pluimvee- en varkenssector. In totaal waren beide events goed voor 250 exposanten. Tijdens Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo werd ook een nieuw initiatief gelanceerd, namelijk het kennisplatform Smart Animal Farming. Dit wordt voor de komende edities verder uitgebreid.

“Beide vakevents zijn positief verlopen, waarbij we vooral positieve geluiden hoorden van zowel exposanten als bezoekers dat het simpelweg weer mogelijk is om elkaar fysiek te ontmoeten. Men heeft elkaar gemist, want er gaat niets boven live producten zien en voelen. En elkaar natuurlijk in de ogen aankijken in plaats van via een beeldscherm. Ondanks dat een coronatoegangsbewijs verplicht was, zijn we tevreden over de aantallen. We merkten dat de kwaliteit van de bezoeker erg goed was, omdat men heel doelgericht de vakevents kwam bezoeken”, zegt Lucas van’t Hof namens Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo.

Dit jaar heeft beursorganisator Easyfairs de eerste stappen gezet voor het nieuwe kennisplatform Smart Animal Farming. Dit nieuwe initiatief komt terug op alle vier de agrarische beurzen van Easyfairs in Nederland: Dutch Poultry Expo, Dutch Pork Expo en Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg en Gorinchem. Dat houdt in dat iedere beurs wordt afgetrapt met een openingsdebat over de toekomst van de veehouderij in samenwerking met vakblad Nieuwe Oogst en vakblad Varkens met Esther de Snoo (hoofdredacteur van o.a. Nieuwe Oogst en Varkens) als tafelhost. Verder organiseert Easyfairs ook een eigen Smart Animal Farming symposium op de andere beursdagen met het thema ‘Slim en rendabel naar een emissieloze landbouw’. Van ’t Hof: “Dit kennisplatform is goed ontvangen en wij gaan dit voor het komende jaar verder uitbreiden naar een platform waar de veehouder het gehele jaar door kennis kan ophalen en delen.”

De volgende editie van Dutch Poultry Expo is op 21 en 22 maart 2023 in Evenementenhal Hardenberg en de volgende editie van Dutch Pork Expo is op 14 en 15 februari 2023 in Brabanthallen in Den Bosch. Voor meer informatie: www.dutchpoultryexpo.nl en www.dutchporkexpo.nl.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natascha Halbertsma van het agrarisch team. Tel.: +31 (0)523 – 289 821 of 06 – 295 61 988.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top