16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo bezocht door bijna 6.000 professionals

Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo bezocht door bijna 6.000 professionals

DEN BOSCH – De eerste editie van de samenvoeging Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo is op 14 en 15 februari positief ontvangen, dat laat beursorganisator Easyfairs weten. Bijna 6.000 professionals uit de pluimvee- en varkenssector kwamen op het tweedaagse vakevent af in Brabanthallen in Den Bosch waar zo’n 170 exposanten zich presenteerden.

“Het was de allereerste editie dat Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo samengevoegd waren tot één event in Brabanthallen. Uit gesprekken met exposanten en bezoekers is vooraf gebleken dat dit een logische stap is, om ervoor te zorgen dat er één sterk kwalitatief vakevent ontstaat. Toch is het altijd nog even afwachten hoe het dan in de praktijk ontvangen wordt, maar we kunnen niets anders zeggen dan dat het twee goede beursdagen waren. Het gezamenlijke concept is positief ontvangen en dat geeft ons vertrouwen voor de toekomst”, laat Lucas van’t Hof van beursorganisator Easyfairs weten.

Tijdens Dutch Poultry Expo en Dutch Pork Expo is voor het eerst de Innovatie Award uitgereikt. Het publiek kon voorafgaand aan de beurs stemmen op de website en tijdens de beurs was er een Innovatie Zone ingericht waar in totaal tien genomineerde innovaties gepresenteerd stonden. Er kon door bezoekers gestemd worden op één van deze innovaties en daar werd goed gehoor aan gegeven. Op de tweede en laatste beursdag werden de twee winnaars bekend gemaakt: P. Bos Veevoeders met hun innovatie StructoBlend won bij Dutch Pork Expo en Wouters/Vencotec met hun innovatie Eco Air Care won bij Dutch Poultry Expo.

Naast een goedgevulde beursvloer was er voor bezoekers ook een omvangrijk kennisprogramma. Dagelijks konden zij aanschuiven bij verschillende kennissessies. Zo werd de eerste beursdag afgetrapt met het openingssymposium in samenwerking met Nieuwe Oogst. Het drukbezochte symposium ging in op de vraag hoe het varkensbedrijf van de toekomst er in Nederland uitziet en op welke manier de pluimveehouderij zich zal ontwikkelen. Aansluitend was er een rondetafelgesprek over de Nieuwe Ketensamenwerking.

De eerste dag werd afgesloten met een kennissessie verzorgd door Hipra en Royal PasReform over wat de impact is van in-ovo vaccineren op de bedrijfsvoering. Op de tweede dag vond een kennissessie plaats over ‘Bio Based Fertilizers’. Op het vakevent waren ook diverse stichtingen aanwezig met hartverwarmende en mooie initiatieven, waaronder Big Challenge, ZOB (Zorg om Boer en Tuinder) en LeerpleinKPV.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top