16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Exposant aan het woord: ABATO Motoren

Exposant aan het woord: ABATO Motoren

ABATO Motoren B.V. is een leverancier van noodstroomaggregaten, diesel motoren, scheepsmotoren en trekker aggregaten. Met een volledige 24/7 servicedienst hecht het bedrijf veel waarde aan klantenservice. Het team bestaat uit gespecialiseerde en vakbekwame monteurs die streven naar het leveren van hoogwaardige service en onderhoud. Het bedrijf biedt een uitgebreid assortiment aan losse onderdelen, waardoor klanten snel en gemakkelijk voorzien worden in hun vervangingsbehoeften. ABATO streeft naar maatwerk en kwaliteit, en dit alles tegen een competitieve prijs. Wij wilden hier alles over weten en spraken daarom met Joran Knaapen, accountmanager van ABATO.

ABATO biedt zekerheid aan klanten
Als distributeur van Weichai en Baudouin biedt ABATO zekerheid aan klanten, ondersteund door de uitgebreide ervaring en expertise in de industrie. De doelgroep bestaat uit agrarische bedrijven die zijn voorzien van een luchtwasser. Dit omvat voornamelijk kippen- en varkensboeren, datacenters, ziekenhuizen en drinkwaterbedrijven. Het bedrijf biedt noodstroomaggregaten, trekker aggregaten en alle service die daaraan wordt verleend omtrent onderhoud en keuringen.

Features die optimale presentaties garanderen bij noodstroomaggregaten
De noodstroomaggregaten zijn standaard uitgerust met een aantal handige features om optimale prestaties te garanderen. Denk hierbij aan onder andere een elektronische toerenregeling die beschikbaar is op alle modellen, waardoor een nauwkeurige controle over de werking mogelijk is. Daarnaast voeren de aggregaten automatisch maandelijks proefdraaien uit. Voor extra veiligheid is een netwachter op 24V geïntegreerd om bliksemgevoeligheid te minimaliseren. De besturingskast is ontworpen volgens de IP56-standaard, wat bescherming biedt tegen stof, corrosieve dampen en gassen. Voor controle en signalisatie beschikken de aggregaten over een alarmlamp met LED en twee kleuren. Bovendien worden de aggregaten vervaardigd in Nederland, waardoor ze trots kunnen zijn op het label “Made in NL”.

 

platimo (15 of 30)

Technologische ontwikkelingen op het gebied van Smart Animal Farming
Wat momenteel veel voorkomt bij ABATO Motoren is dat de Generatorsets zo gemaakt worden dat ze aan de installatie van de stal gekoppeld worden waardoor de klant altijd weet of zijn of haar noodstroominstallatie paraat staat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een gevellamp die altijd aangeeft of het aggregaat klaar is om ieder moment in te springen. Ook test het aggregaat zichzelf iedere maand automatisch, dit wordt opgeslagen in de besturingscomputer waardoor de klant zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Duurzame innovaties
ABATO is zelf bezig met verschillende duurzame innovaties, zo zijn ze momenteel bezig met een project omtrent waterstof en een motor die op bio-olie loopt. “Naast dat onze standaard generatorsets zeer uitgebreid geleverd worden zijn we ook ontzettend nauwkeurig en gedreven in maatwerkoplossingen denk hierbij aan generatorsets die parallel kunnen draaien of voldoen aan de SCIOS scope 4 en SCIOS scope 6 keuring”, vertelt Joran. ABATO neemt naar alle waarschijnlijkheid een generatorset mee naar Dutch Pork & Poultry expo. Op deze manier kunnen alle voordelen van een ABATO noodstroomaggregaat direct worden toegelicht.

platimo (16 of 30)

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top