16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Exposant aan het woord: AHV International

Exposant aan het woord: AHV International

AHV International is marktleider op het gebied van quorum sensing-gedreven oplossingen voor diergezondheid en adviesdiensten. We spraken met Lisa Godding, Marketing Varkens bij AHV Benelux, om meer te weten te komen over hun visie op diergezondheid en hun deelname aan Dutch Pork & Poultry Expo 2024 in Evenementenhal Hardenberg.

Diergezondheid
“AHV Benelux ontwikkelt innovatieve en duurzame oplossingen om cruciale obstakels in de diergezondheidssector te overwinnen. Onze missie is veehouders ondersteunen met innovatieve producten op het gebied van diergezondheid”, vertelt Lisa.

Quorum sensing
Op de vraag welke producten AHV levert ten behoeve van diergezondheid antwoordt Lisa: “We gebruiken quorum sensing wetenschap om oplossingen te ontwikkelen die zich richten op het verstoren van de communicatie tussen bacteriën. De focus ligt op biofilmvorming en uitroeiing ervan. Daarnaast wordt het immuunsysteem ondersteund, dit bevordert het onschadelijk maken van de vrijgekomen bacteriën. Op deze manier ondersteunen onze producten op een natuurlijke en effectieve manier”.

Onderscheidend vermogen
“We onderscheiden ons met de AHV Quorum Sensing Antagonist (QSA)-technologie, die uniek is in de markt. We passen quorum sensing wetenschap toe in op maat gemaakte protocollen. Elke praktijksituatie is anders en vraagt om een specifieke benadering”, legt Lisa uit.

Toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen
“AHV constateert dat ontwikkelingen zich in een hoog tempo opvolgen. Wat je nu veel ziet in de markt is dat diergezondheidsuitdagingen een persistent karakter hebben en er doorgaans reactief wordt gehandeld”, vertelt Lisa. “Met onze eigen ontwikkelde producten willen wij hier invloed op uitoefenen door proactief te werk te gaan. Hiermee houden we onze dieren gezond en hebben ze meer energie voor groei en productie”.

Op de vraag welke rol AHV speelt in de varkens- en pluimveehouderij voor nu en in de toekomst antwoordt Godding; “Bij AHV geloven we in dat diergezondheid vraagt om een holistische benadering mét wetenschappelijke onderbouwing, die is toe te passen op alle diersoorten. Bestaande portfolio’s worden continue verbeterd, vernieuwd en uitgebreid. Naast de bestaande portfolio’s voor rundvee, varkens en kleine herkauwers zijn wij ook een portfolio voor de pluimveehouderij aan het ontwikkelen. In de huidige trials worden in zowel de leg- als vleessector goede resultaten behaald en krijgen we steeds meer pluimveehouders enthousiast. We hopen dan ook snel officieel van start te gaan in de pluimveehouderij”.

Wat heeft beursdeelname aan Dutch Pork Expo 2023 jullie gebracht?
2023 was hét moment om het merk AHV binnen de varkenshouderij te lanceren. Het doel was om de Nederlandse varkenshouder kennis te laten maken met het innovatieve AHV-varkensportfolio. Door de vele enthousiaste bezoekers en geïnteresseerde varkenshouders en periferie hebben we een vliegende start gemaakt.

Wat wil AHV laten zien tijdens Dutch Pork & Poultry Expo 2024?
Tijdens de komende beurs wil AHV de Qure productlijn als alternatief voor farmacologisch zink centraal stellen. “De fase na het spenen is cruciaal in het leven van de big omdat microbiële samenstelling en het immuunsysteem nog in ontwikkeling zijn. Door stress (spenen, vechten nieuwe omgeving), voeroverschakelingen, onvoldoende voeropname en onvoldoende maagzuurproductie kunnen schadelijke bacteriën zich op darmniveau ontwikkelen wat kan leiden tot diarree en ontstekingsreacties. Door de darmgezondheid te verbeteren ondervinden biggen minder snel de negatieve gevolgen die gepaard gaan met spenen. Speciaal voor deze kritieke periode en als succesvol alternatief voor farmacologisch zink heeft AHV de Qure lijn ontwikkeld’, vertelt Lisa enthousiast.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top