16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Exposant aan het woord: Farminc

Exposant aan het woord: Farminc

De producten van Farminc verbeteren bedrijfsresultaten op een natuurlijke manier
Farminc, opgericht door Jan Boekhorst en in 2021 overgenomen door Lieke en Daan Boekhorst, biedt natuurlijke oplossingen voor het verbeteren van bedrijfsresultaten in de agrarische sector. Ze zijn gespecialiseerd in producten voor mest en varkenshouderij, waarbij de focus ligt op homogeniteit van drijfmest met behulp van Penergetic t en Penergetic g.

Waarin onderscheidt Farminc zich van de markt?
‘Farminc onderscheidt zich door de verkoop van Penergetic, een product ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Penergetic International AG. Dit Zwitsers familiebedrijf staat aan de basis van de Bio-resonantietechniek’, legt Lieke uit. ‘Het team van Penergetic is continu bezig met de doorontwikkeling van deze producten, die ingezet kunnen worden in verschillende agrarische sectoren’.

De producten van Farminc zijn geschikt voor alle takken van de landbouw en veehouderij. De productlijn van Farminc bestaat uit Penergetic t, gericht op dagelijkse groei en diergezondheid, en Penergetic g, voor homogene mest en een beter stalklimaat. ‘Binnen de productlijn Penergetic t maken we onderscheid in een product voor zeugen en een lijn voor vleesvarkens en biggen’, vertelt Boekhorst enthousiast.

Homogene mest blijft een uitdaging in de varkenshouderij
‘Putten met bezinklagen, harde korsten of drijflagen zorgen ervoor dat de mest lastig te mengen is en niet goed uit de put komt’, vertelt Lieke Boekhorst. Daarmee erkent Farminc de uitdaging van homogene mest in de varkenshouderij. Penergetic bevordert aerobe bacteriën en daarmee de homogeniteit van de drijfmest, waardoor deze vloeibaarder wordt en gemakkelijker te hanteren is. Drijvende lagen, slib en harde korsten verminderen zichtbaar.

Lieke adviseert dan ook om het product Penergetic g minimaal drie maanden te laten inwerken en het regelmatig toe te dienen (bijvoorbeeld 1x per ronde). Toediening van het product in het najaar en deze laten zitten tot het voorjaar geeft goede resultaten. De dosering is 2kg per 100m3 putinhoud per keer. ‘Het is ook mogelijk om Penergetic t toe te voegen via het voer. Dit heeft een positief effect op de varkens. Daarnaast krijg je een homogenere mest’, vult Lieke aan.

Beursdeelname aan Dutch Pork & Poultry Expo 2024
Op de vraag waarom Farminc ook dit jaar deelt neemt aan Dutch Pork & Poultry Expo, antwoordt Lieke; ‘Tijdens Dutch Pork Expo in de Brabanthallen in Den Bosch in 2023 heeft Farminc zich voor het eerst gepresenteerd aan het brede publiek, gericht op het vergroten van naamsbekendheid. Ook in oktober 2024 zijn wij weer op de beursvloer te vinden, op stand 6E15, om onze producten te presenteren en met name om het product voor homogene mest in de schijnwerpers te zetten’.

Farminc streeft naar een blijvende rol in het bevorderen van diergezondheid en op het gebied van mesthomogeniteit. Het bedrijf ziet Penergetic als een duurzame oplossing voor de uitdagingen in de varkenshouderij.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top