16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Exposant aan het woord: Topigs Norsvin

Exposant aan het woord: Topigs Norsvin

Topigs Norsvin is een varkensfokkerijorganisatie die bekend staat om de innovatieve werkwijze bij het toepassen van nieuwe technologie en heeft een constante focus op kosteneffectieve varkens(vlees)productie. Onderzoek, innovatie en het snel doorgeven van genetische vooruitgang zijn de hoekstenen van deze organisatie. “Constante en aanzienlijke productverbetering maakt het onze klanten mogelijk om duidelijk verbeterde toegevoegde waarde te creëren,” vertelt Ger, de commercieel manager van Topigs Norsvin.

Het maximale resultaat uit genetica
Het fokprogramma van Topigs Norsvin is uniek. De combinatie van grootschalige fenotypering, het op grote schaal inzetten van CT-scan technologie bij de selectie van beren, een wereldwijde kernfokkerij, genomic selection en het verzamelen van praktijkgegevens zorgen voor een duidelijke versnelling van de genetische vooruitgang en dat resulteert in innovatieve producten en oplossingen met voordelen voor de hele varkensproductiekolom.

Topigs Norsvin is méér dan de beste genetica, passend bij de behoeften van de varkenshouderij en de verwaarding van varkensvlees. Ze staat ook voor de beste kennis en beste ondersteuning. “De specialisten helpen varkenshouders het maximale uit onze genetica te halen. Door de lokale aanwezigheid van Topigs Norsvin weten zij wat de behoeften en omstandigheden zijn.” Ger vertelt dat ze er trots op zijn dat ze samen met hun partners naar toepassingen zoeken waarmee het rendement van de varkenshouders verbetert.

Nauwe samenwerking met Topigs partners
In de Nederlandse markt is Topigs Norsvin aanwezig met Topigs Norsvin Nederland, de fokkerijorganisatie, en Varkens KI Nederland, de distributeur van sperma/genetica. Varkens KI Nederland is Nederlands grootste varkens KI organisatie. Met ruim 2 miljoen doses per jaar behoort het bedrijf zelfs tot een van de grootste in Europa. Varkens KI Nederland levert sperma van de hoogste technologische en genetische kwaliteit. Gecombineerd met de hoogstaande kennis van hun medewerkers is dat de basis voor hoge bevruchtingsresultaten, waardoor de klanten veel biggen per zeug kunnen produceren. De slogan van Varkens KI Nederland is niet voor niets ‘Voor vruchtbaar resultaat”’.

Al decennia lang worden de modernste maatstaven voor kwaliteit gehanteerd op het gebied van product, management en organisatie. Gecertificeerd (volgens ISO 9001) door externe onafhankelijke auditoren werkt Topigs Norsvin continu aan het verbeteren van de producten en vindt afstemming plaats op ontwikkelingen in de markt. Klanttevredenheid en rekening houden met behoeften van de klant zorgen voor constante verbetering. Nauwe samenwerking met partners zorgt voor een efficiënt productieproces en een aanbod met een zo hoog mogelijke prijs/kwaliteit verhouding.

Relaties onderhouden
De doelgroep van Topigs Norsvin zijn alle varkenshouders en periferie in Nederland die nader kennis willen maken met hun organisatie. Het doel hierbij is om de relatie met de varkenshouders en periferievertegenwoordigers te onderhouden. Vanuit beide organisaties (Topigs Norsvin Nederland en Varkens KI Nederland) biedt Topigs Norsvin de volgende producten aan: zeugen (TN70, TN50 en Topigs 20) en, eindberen (TN Tempo, TN Duroc, TN Select en TN Tybor). Daarnaast bieden ze een aantal diensten aan, zoals advisering, reproductiebegeleiding en fokkerijbegeleiding.

“Wij onderscheiden ons onder andere doordat wij een Nederlandse coöperatie zijn en daarnaast met het aanbieden van onze diensten (bijvoorbeeld advisering, reproductiebegeleiding en fokkerijbegeleiding), balanced breeding en onderscheidende producten”, zegt Ger.

Dutch Pork & Poultry Expo 2024
Topigs Norsvin wil er zijn voor ál hun klanten in Nederland en daarom hebben zij besloten om dit jaar ook in noorden van Nederland deel te nemen aan de Dutch Pork & Poultry Expo 2024 in Hardenberg. Tijdens deze beursdeelname stellen zij hun productportfolio en in het bijzonder de TN Duroc centraal. Daarnaast leggen ze extra focus op hun hoog gezonde dierstromen.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top