16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Exposant aan het woord: Vencomatic Group

Exposant aan het woord: Vencomatic Group

Vencomatic Group streeft naar de optimale balans tussen het runnen van een succesvol bedrijf, de laagst mogelijke impact op het milieu en het hoogste niveau van dierenwelzijn. De unieke oplossingen van het bedrijf ondersteunen de gehele ‘Egg Way’ voor leghennen, vermeerderaars, vleeskuikens en broederijen. Denk aan pluimveehuisvesting (Vencomatic, Van Gent), eierverzamel- en verwerkingsapparatuur (Prinzen) en klimaatoplossingen (Agro Supply). En daar stopt het niet. Door middel van data uit de Meggsius oplossingen kan de precisie pluimveehouderij mogelijk worden gemaakt. Het geeft klanten inzichtelijke data om het maximale uit elke kip, elk koppel en elk bedrijf te halen. Wij gingen in gesprek met Astrid Jacobs, marketing team lead, om meer te weten te komen over het bedrijf.

Waarin onderscheiden jullie je in de markt?

Vencomatic onderscheidt zich door middel van ‘Egg Way’. Vanaf het allereerste moment dat een ei wordt gelegd tot het zijn eindbestemming bereikt, legt het ei een lange en zware reis af. Vencomatic begrijpt deze reis stap voor stap en werkt aan de beste oplossingen. Daar hoort o.a. goede diervriendelijke huisvesting voor pluimvee bij. Denk hierbij aan Vencomatic volière systemen en het Van Gent nest. Beide bieden veilige, comfortabele en stimulerende omgevingen voor pluimvee om in te leven en zich te ontwikkelen.

2021 Egg Way Egg production

Daarnaast biedt Vencomatic diverse oplossingen voor eierverzamel- en verwerkingsapparatuur. ‘Met Prinzen systemen stroomlijnen we het eierverzamelproces, zodat elk ei de zorg krijgt die het verdient, van nest tot verpakking,’ vertelt Astrid. Ook vinden ze het essentieel om te zorgen voor een optimaal stalklimaat. Via Agro Supply worden er diverse warmte wisselaars geboden die zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Gezond voor het pluimvee, en bevordend voor de productie. En het helpt de pluimveehouder om voer of gas te besparen. Maar dat is niet alles. De ECO Air Care is een unieke warmte wisselaar die ook nog meer dan 90% van de stikstof uit de uitgaande stallucht kan opvangen en deze omzet naar kunstmestvervanger. Een uniek systeem wat kan bijdragen aan het oplossen van het stikstofprobleem. Voor deze innovatie heeft Vencomatic tijdens Dutch Poultry 2023 de Innovation Award gewonnen.

Ook worden er gerichte stappen gezet naar precisie pluimveehouderij met de Meggsius oplossingen. Data wordt gecombineerd en algoritmes helpen de pluimveehouderij dit om te zetten naar bruikbare informatie om bijvoorbeeld eerder problemen in de stal of met de kippen te signaleren. Meggsius is de oplossing voor automatisering. Iets wat in een tijd van schaartste aan arbeidkrachten erg noodzakelijk is. Meggsius zorgt er bijvoorbeeld voor dat de eieren automatisch geteld worden en op kwaliteit worden gecontroleerd. Menselijk handelen gebeurd nu automatisch, wat zorgt voor consistentie en continuïteit.

Hoe is jullie beursdeelname aan Dutch Pork & Poultry Expo 2023 verlopen?

“Het was een geslaagde beurs, waarbij onze gezamenlijke aanwezigheid erg werd gewaardeerd door zowel de bezoekers als onze dealers (Wouters Group, Sleegers Farm Equipment, Smits Agro Supply). En het winnen van de Innovation Award, onderstreept onze missie om oplossingen te ontwikkelen die bijdragen duurzaam en diervriendelijk verantwoorde bedrijfsvoering.”

Waarom hebben jullie je inschreven voor Dutch Pork & Poultry Expo 2024?

‘We willen ieder jaar wel de kans nemen om in contact te zijn en blijven met onze klanten. Niet alleen om onze laatste innovaties te tonen, maar vooral ook om een goed gesprek te kunnen hebben.’ Zegt Astrid. Tijdens de beurs is er de kans om aan te horen waar klanten zich mee bezig houden en waar Vencomatic eventueel samen met partners zou kunnen helpen. Dit jaar is Vencomatic aanwezig met partner Smits Agro (5C17 & 5C21) en Boon Techniek (5C16).

Venco Campus (1)_bewerkt

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top