16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Brede steun voor Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo, LIV verdwijnt definitief

Brede steun voor Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo, LIV verdwijnt definitief

Hardenberg, 31 oktober 2018

De organisatie van Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) heeft alle standhouders geïnformeerd over de nieuwe beursformules voor de varkens- en pluimveehouderij en hen daarbij om hun mening gevraagd. De resultaten zijn nu bekend met als conclusie: Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo worden omarmd door een overgrote meerderheid van de standhouders. Daarmee verdwijnt na ruim 20 jaar LIV.

LIV wordt vervangen door Dutch Pork Expo in Venray en Dutch Poultry Expo in Hardenberg, twee nationale vakevents, gericht op één deelsector. De eerste edities zijn in voorjaar 2019. Organisator Natascha Halbertsma is blij met de feedback en steun vanuit de sector: “De overgrote meerderheid van de standhouders heeft interesse om deel te nemen aan Dutch Pork Expo (86%) en Dutch Poultry Expo (87%) en onderschrijft daarmee het belang van vergroting van het werkgebied en specialisatie naar diersoort. Ook is de bereidheid bij standhouders groot om mee te werken aan verdere invulling van het programma.”

De ambitie is om Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo te laten uitgroeien tot de vakevents voor de sector in Noordwest-Europa. Om de vernieuwde positionering krachtig weer te geven, heeft Easyfairs in samenwerking met communicatieadviesbureau Imagro (specialist in de agrarische sector) de nieuwe titels en huisstijl ontwikkeld. Er is gekozen voor Engelse benamingen om de internationale groeipotentie voor de beurs kracht bij te zetten.

Op zowel Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo staan actuele thema’s centraal. Hierbij zijn de 5 kernthema’s het uitgangspunt: verduurzaming, hightech/innovatie, afzet/verkoop/inkomen, risicomanagement en arbeidsmarkt. Bovendien zijn er innovatiepodia waar beleving en interactie centraal staan die de bezoekers praktische en toepasbare kennis bieden en die ondernemers stretchen in hun toekomstige bedrijfsvoering.

Halbertsma: “We gaan met de sector hard werken aan twee topevenementen voor de ondernemers, hun gezin en de medewerkers. We gaan ons focussen op de toekomst en de sector positief in de schijnwerpers zetten. Nederland is gidsland in agri & food, dat willen we ook zichtbaar maken in de beurskalender met een prachtpodium voor het bedrijfsleven om klantrelaties in Noordwest-Europa te ontmoeten.”

Naast Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo is organisator Easyfairs nog volop met de markt in gesprek voor een apart nationaal event voor de kalverhouderij.

De agrarische beursagenda van Easyfairs bestaat voor het komende beursseizoen uit:

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) Hardenberg 30, 31 oktober en 1 november 2018
Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) Gorinchem 27, 28 en 29 november 2018
Dutch Poultry Expo 19 en 20 maart 2019
Dutch Pork Expo 16 en 17 april 2019
Nationaal kalverenevent nader te bepalen

Voor nadere informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Natascha Halbertsma van het agrarisch team van Easyfairs. Tel.: +31 (0)523 – 289 821 of 06 – 295 61 988. Voor meer informatie over Dutch Pork Expo en Dutch Poultry Expo: www.dutchporkexpo.nl en www.dutchpoultryexpo.nl.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top