16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Innovatie Award 2023

Innovatie Award Dutch Pork & Poultry Expo

De Nederlandse agrarische sector is de meest innovatieve ter wereld. Daarom biedt Dutch Pork & Poultry Expo een podium aan vernieuwende bedrijven en wordt tijdens de beurs de Innovatie Award uitgereikt. Tijdens de beurs zijn alle innovaties te bekijken in de Tunnel van de Toekomst.

Voorafgaand aan de beurs kan er online gestemd worden op de innovaties en daarnaast kunnen bezoekers tijdens de beurs stemmen met behulp van hun Smart Badge. De innovatie met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs. 

Hebben jullie een innovatief product of concept gelanceerd of staat dat gepland in aanloop naar Dutch Pork & Poultry Expo? Meld jullie innovatie dan nu aan voor de Dutch Pork & Poultry Expo Innovatie Award. Meer weten? Contacteer marketeer Nita Alberts.

P. Bos veevoeders en Wouter Vencotec winnaars Innovatie Award 2023

Tijdens Dutch Pork & Poultry Expo 2023 zijn er voor het eerst twee Innovatie Awards uitgereikt. Één award gericht op de varkenssector en één award op de pluimveesector. De bezoekers hebben actief deelgenomen aan het stemproces, zowel voorafgaand aan de beurs via de website als tijdens de beurs in de Innovatiezone. Het was inspirerend om te zien hoe de agrarische sector zich op de toekomst voorbereidt met behulp van indrukwekkende innovaties.

In de varkenssector heeft P. Bos veevoeders de Innovatie Award gewonnen met hun innovatie Structoblend. Het StructoBlend concept van P. Bos veevoeders is uniek, omdat zij door middel van een nieuwe productietechniek in staat zijn om een compleet voer voor zeugen en vleesvarkens te produceren wat enerzijds de gezondheid bevorderd terwijl de voerkosten dalen.

In de pluimveesector heeft Wouter/Vencotec de Innovatie Award gewonnen met de innovatie: Eco Air Care. Eco Air Care zorgt voor 90% stikstofreductie. De gezondheid en productiviteit van kippen hangt in de eerste plaats af van de kwaliteit van de lucht waarin zij leven. Maar alleen met een perfect klimaat voor de dieren zijn we er niet. Pluimveehouders moeten ook aan milieueisen voldoen, zoals emissie van ammoniak en fijnstof.

We zijn trots op hoe de varkens- en pluimveesector blijft innoveren. Door te innoveren bereiden we ons samen voor op de toekomst. Samen blijven we werken aan een toekomstbestendige sector.

Scroll naar top