16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Exposant aan het woord: De Oosthof

Exposant aan het woord: De Oosthof

De Oosthof Dierenartsen is een landelijk opererende varkenspraktijk met een uitgebreid netwerk en diepgaande kennis van de varkenssector. We spraken met Linda van Leusen, manager van De Oosthof, om meer te weten te komen over hun werk en inzichten.

De kennispartner voor varkenshouders
Oosthof richt zich op alle varkenshouders in Nederland. Naast de één-op één contracten voor de vierwekelijkse visites bij de varkenshouder, biedt Oosthof ook verschillende cursussen aan. Deze cursussen omvatten onder andere de Basiscursus Zeugenhouderij, de cursus Adequaat vaccineren en de Cursus Vleesvarkens. Daarnaast wordt er waardevolle kennis gedeeld over Biosecurity en het welzijn van de dieren.

20231121_142045

Toekomstgerichte zorg en Innovatie
In de toekomst ziet Oosthof diverse ontwikkelingen op het gebied van diergezondheid. Een van de meest opvallende trends is de inzet van sensoren en andere technologieën in de stal om de leefomgeving van varkens beter te monitoren en hierop te kunnen sturen. Denk hierbij aan klimaatsensoren en weegschalen in voerstations. Het verzamelen en analyseren van data wordt steeds belangrijker. Daarnaast verbetert de algemene gezondheid van de varkenspopulatie voortdurend. Toch zijn er ook uitdagingen, zoals de nieuwe regelgeving vanuit de overheid en de EU die op komst is, evenals het vinden van voldoende personeel om bedrijven optimaal te kunnen beheren.

Proactieve ondersteuning voor optimale bedrijfsvoering
Oosthof Dierenartsen ondersteunt haar klanten in de groei en ontwikkeling van hun bedrijven door nauw met hen samen te werken en door de discussie aan te gaan. Het bedrijf vindt het cruciaal om problemen voor te zijn door het management en de ziektestatus op de bedrijven grondig te evalueren. Zo kunnen de uitdagingen binnen het bedrijf duidelijk worden geïdentificeerd en proactief worden aangepakt.

Op weg naar Dutch Pork & Poultry 2024
Om zichtbaarheid in de markt te vergroten en klantrelaties te versterken, heeft Oosthof zich aangemeld voor de Dutch Pork & Poultry Expo 2024. Tijdens deze beursdeelname staan klantcontact en de zichtbaarheid van hun dienstverlening centraal.

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top